След анонсите на иновативни мобилни устройства с поддръжката на 5G, време е

...
След анонсите на иновативни мобилни устройства с поддръжката на 5G, време е
Коментари Харесай

Първите сателити за 5G покритие вече се изстрелват

След анонсите на новаторски мобилни устройства с поддръжката на 5G, време е да бъде готова и сателитната мрежа, която те ще употребяват. Американската компания  OneWeb  потвърди, че е подготвена да изпрати първата си серия 5G спътници в ниска околоземна орбита. Тази седмица компанията употребява съветската ракета „ Союз “, побираща шест информационни спътника. Тя се ръководи от Arianespace и бе изстреляна тази сряда от Гвиянския галактически център във Франция.

Това е първата стъпка на OneWeb в опита си да построи обширна мрежа от спътници към Земята. Компанията има намерение да изстреля 650 спътника до 2020-та година и в случай че всичко е сполучливо, да продължи с още 250. Извеждането на спътниците в космоса ще стане посредством 21 изстрелвания от разнообразни елементи на света. Целта е и дребните изолирани региони и селски местности да получат достъп до Глобалната мрежа.



OneWeb е единствено една от фирмите, планиращи да качат нови спътници в космоса. Плановете на SpaceX са малко по-амбициозни – тя възнамерява да изведе в космоса над  12 хиляди спътника. Предложението неотдавна бе одобрено от FCC. OneWeb от своя страна се натъкна на проблеми с съветските управляващи, които не желаят американска компания да работи над техния район. Казусът провокира няколко забавяния на изстрелването, само че то бе извършено сполучливо към среднощ локално време./ kaldata.com

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР